همانطور که میدانید ، بر روی سرورهای بیس و معمولی DL380 تنها یک Bay جهت قرار دادن درایو وجود دارد . که بر روی این Bay میتوان تعداد ۸ درایو SFF قرار داد .
حال اگر نیاز به قرار دادن تعداد بیشتری درایو بر روی سرور داشته باشیم میبایست Bay جدیدی بر روی سرور نصب کنیم .
برای انجام این کار دو روش وجود دارد :
۱ – استفاده از کنترلر P840 :
رید کنترلر P840 قابلیت این را داراست که تعداد ۱۶ درایو SFF یعنی ۲ Bay را به سرور متصل کند . که البته نوع کابل هایی که میبایست در این حالت استفاده کنیم کابل های SAS یک به دو هستند . و با کابل های مورد استفاده در زمانی که بر روی سرور  P440 قرار دارد متفاوت هستند .
۲ – استفاده از SAS Expander :
با استفاده از SAS Expander میتوان تعداد ۲۶ درایو را به سرور متصل کرد . اگر بخواهیم ساده تر توزیح دهیم ، SAS Expander همانند یک چند راهی است که تعداد پورت های رید کنترلر را افزایش میدهد ، و با اینکار اجازه میدهد تا تعداد Bay های بیشتری را به Raid کنترلر متصل کنیم .
کارت SAS Expander یک کارت PCIe است و بر روی Riser سرور متصل میشود .

Availability   سرور بسیار مهم و ارزشمند است  و برای تامین این موضوع راهکارهایی بر روی سرور قرار داده شده است که یکی از این راهکار ها استفاده از قطعات Redundant  بر روی سرور میباشد .

منظور از استفاده قطعات Redundant  این است که یک قطعه مشابه قطعه ی در حال کار بر روی سرور به صورت آماده به کار بر روی سرور قرار داده میشود تا بلافاصله بعد از خراب شدن و از کار افتادن قطعه اول ، قطعه دوم شروع به کار کند .

در Description  مربوط به HDD  و SDD ها یکی از ویژگی درایو ها به صورت 12G  و یا 6G مشخص شده است . که این عدد نشان دهنده سرعت انتقال اطلاعات توسط Interface  این درایو میباشد .

برای مثال وقتی گفته میشود HP HDD 300GB SAS 10K 12G  ، 12G  به کار برده شده در این توضیح بدین معناست که این HDD  اطلاعات را با سرعت 12Gb در ثانیه انتقال میدهد .

در مورد درایو های قابل استفاده بر روی سرور دسته بندی های مختلفی وجود دارد که یکی از اساسی ترین دسته‌بندی ها دسته بدی درایو ها بر اساس سایز آنهاست .

درایو های LFF  یا Large Form Factor درایو های 3.5” هستند .

درایو های SFF  یا Small Form Factor درایو های 2.5” میباشند .

خیر، از آنجایی که اطلاعات مربوط به RAID برروی هارددرایو ها دخیره می شود و هیچ گونه اطلاعاتی در مورد نوع کانفیگ Raid  برروی RAID Controller دخیره نمی شود ، تعویض RAID Controller هیچ تاثیری در RAID Configuration بر روی سرور نداشته و سبب ازبین رفتن اطلاعات نخواهد شد.

ولی درصورتی که نیاز به تعویض RAID Controller بود بهتر است موارد ایمنی لازم را رعایت کنیم تا از DATA LOSS جلوگیری کنیم.

نکات ایمنی در هنگام تعویض RAID Controller:

  • قبل از جایگزین کردن RAID Controller جدید ، درایو مربوط به این RAID Controller را بر روی سرور نصب کنید.
  • در صورتی که RAID Controller ، دارای 2یاچند پورت SAS جهت ارتباط از BACK PLANE به خود است ، در وصل کردن کابل های مربوط دقت کافی داشته باشید تا ترتیب اتصال کابل ها رعایت شده باشد.(کابل A به پورت A ، کابل B به پورت B و…)
  • به هیچ وجه ترتیب هاردهای RAID شده را تغییر ندهید.

همانطور که می دانید هردوی ILO REMOTE CONSOLE و نرم افزار های REMOTE جهت ارتباط از راه دور با سیستم های کامپیوتری استفاده می شوند ولی تفاوت اصلی میان ILO REMOTE CONSOLE نرم افزار های دیگر در این است که نرم افزار های REMOTE  برای اجرا شدن نیاز به یک سیستم عامل هستند مانند WINDOWS ولی ILO REMOTE CONSOLE برای اجرا شدن نیازی به سیستم عامل نداشته و بدون حتی نصب شدن WINDOWS برروی سرورها کار می کنند.

علاوه بر این از طریق ILO REMOTE CONSOLE  می توان به تمام قسمت های سرور مانند INTELLIGENT و BIOS هم دسترسی   داشت در واقع در زمان استفاده از ILO REMOTE CONSOLE از نظر نرم افزار هیچ گونه محدودیتی نداشته و تمامی کارهایی که در زمان حضور فیزیکی سرور می توانیم انجام دهیم را از طریق ILO REMOTE CONSOLE انجام دهیم.

هنوز سوالی دارید؟ اینجا را بنویسید آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز (*)